homepagecontactevenementenkalendersponsorslike ons op Facebook

ONTHAAL

In Dagwerking Pegode te Kontich worden tijdens de weekdagen cliënten met een beperking onthaald.  Deze cliënten hebben een VAPH- erkenning Dagbesteding.  Het doel van dit onthaal is enerzijds cliënten de kans geven op eigen ritme mensen te ontmoeten, het eigen netwerk te verruimen en een eigen dag- of weekprogramma samen te stellen. Anderzijds worden families en woonhuizen overdag ontlast. 

Onder ‘cliënten onthalen’ wordt volgende begrepen: 

  • Cliënten worden gastvrij verwelkomd,  ze worden begroet en ontvangen. 
  • Tijdens het onthalen is er aandacht voor comfortzorg. Cliënten stellen samen met begeleiding hun comfortplan op. Vragen uit het persoonlijk ondersteuningsplan worden hierin gebracht.  Medewerkers zijn van de inhoud op de hoogte en brengen deze in de praktijk.
  • Cliënten kunnen beroep doen op basisondersteuning.
  • Onder onthaal wordt eveneens de communicatie tussen de cliënten en zijn netwerk en de medewerkers van de dagwerking verstaan. Deze communicatie kan zowel mondeling als schriftelijk verlopen.
  • Cliënten kunnen, indien zij dit wensen, gebruik maken van een living.
    Deze living straalt gezelligheid en rust uit. Een moment waar cliënten de krant kunnen doornemen, een luisterend oor krijgen, een boek kunnen lezen, een gezelschapspel kunnen spelen, iets kunnen drinken, een praatje kunnen maken met een ADL- assistent. Rond twaalf uur wordt  in een refter een maaltijdmoment voorzien. 
  • Cliënten kunnen gebruik maken van rustruimtes die ter beschikking staan.
  • Cliënten stellen in overleg met begeleiding hun weekprogramma samen. Zij kunnen een keuze maken uit de atelier, enclave –en workshopwerking. 

Highslide JS
Jo en Steven op de barbecue (2010)
Highslide JS
De Hawaï-dag; Femke en Linda in de keuken (2016)


lees meer

 


dagwerkingpegode.be © 2017 alle rechten voorbehouden