homepagecontactevenementenkalendersponsorslike ons op Facebook

TUINDERS

In het Arbeidszorgproject Soep’t erin van Pegode vzw biedt men dagelijks verse dagsoep te koop aan. De tuinders enclave zorgt als leverancier voor de aanvoer van verse groenten en kruiden.
 
Welke werkwijze gebruiken de tuinders?

  • De groenten worden met de nodige zorg geteeld.
  • De tuinders werken met locale boeren samen. Zij hebben een samenwerkingsverband uitgewerkt met plukboerderij ‘De Doederij’ te St. Katelijne Waver. In de toekomst willen ze ook samenwerken met de nieuw gestarte plukboerderij van Corazon De Raeymaecker te Kontich.
  • Om de soepen op smaak te brengen en af te kruiden, worden naast groenten, verse kruiden gezaaid, geplant en geoogst in de kleine moestuin en serre van de dagwerking. 
  • De tuinders werken zo gedifferentieerd mogelijk.  Om dit doel te realiseren, wordt het kweken van kruiden op tafelhoogte en in hangbakken uitgevoerd.  Rolstoelgebruikers of mensen die niet zo snel te been zijn, krijgen hierdoor de gelegenheid deel te nemen aan het gehele groei- en oogstproces.
  • Vele handen maken het werk licht. Stagiair(e )s en vrijwilligers worden betrokken bij het werk op het veld. Een samenwerkingsverband met de tuinbouwschool van Mechelen wordt opgezet.
  • Als de werking van de tuinders uitgebouwd is en vlot draait, wordt de
    mogelijkheid bekeken om in de 2de plaats afgeleiden van groenten en fruit te maken: bv. ketchup, confituur…


Highslide JS
Liesbeth maakt plezier (Koksijde 2010)
Highslide JS
Ashton en Ria in Park Noord (2009)


lees meer

 

dagwerkingpegode.be © 2017 alle rechten voorbehouden