homepagecontactevenementenkalendersponsorslike ons op Facebook

BEELDVORMERS

Hebben andere burgers een juist beeld van een mens met een beperking?
Weet de samenleving eigenlijk welke talenten, vaardigheden en troeven mensen met een beperking hebben?
Weten mensen buiten de muren van de Dagwerking Pegode waar wij mee bezig zijn en hoe wij werken?

De ‘Beeldvormers’ werken actief aan stereotype ideeën die,  naar ons gevoel, nog teveel in de samenleving leven.
De ‘Beeldvormers’ hebben de ambitie om de leefwereld van de mens met een beperking op gedifferentieerde wijze onder de aandacht te brengen. 

Welke werkwijze gebruiken de ‘Beeldvormers’?

  • De ‘Beeldvormers’ stellen dit beeld bij en geven presentaties in scholen en aan geïnteresseerde groepen van mensen.  Zij gebruiken hiervoor PowerPoint- presentaties, putten uit filmmateriaal en laten jongeren en ouderen tijdens interactieve workshops kennis maken met cliënten hun leefwereld.
  • Tijdens deze workshops komen verschillende thema’s aan bod.  Zo laten de ‘Beeldvormers’ zien hoe mensen die moeilijk of niet kunnen praten wél communiceren.  Ze laten maaltijdaanpassingen - die cliënten dagelijks gebruiken - ‘aan de lijve’ ervaren.  Ze laten mensen een spelletje boccia spelen en leren hen fietsen met onder andere handbikes.
  • Naast dit interactieve onderdeel van de workshops, brengen cliënten persoonlijke getuigenissen via hun eigengemaakte PowerPoint- presentatie.  Er is steeds ruimte voorzien voor  vragen.
  • Via deze werkwijze brengen de beeldvormers tevens de verschillende werkvormen van Dagwerking Pegode onder de aandacht.


lees meerdagwerkingpegode.be © 2017 alle rechten voorbehouden