homepagecontactevenementenkalendersponsorslike ons op Facebook

COMPUTERATELIER

Het computeratelier staat open voor zowel beginnende clickers als gevorderde websitebouwers.  Het computeratelier wil op gedifferentieerde wijze cliënten bereiken.


Welke werkwijze gebruikt men in het computeratelier?

  • Het computeratelier specialiseert zich in het uitwerken van een toegankelijk en uitgebalanceerd computeraanbod.  De computers zijn uitgerust met individuele aanpassingen en verschillende soorten communicatiesoftware. Cliënten kunnen werken met aangepaste toetsenborden en muizen, Keyvit, MindExpress, programma's voor auditieve en visuele ondersteuning zoals Zoomtext, Sprint Plus,... Tevens maakt men gebruik van het Officepakket en is er - uiteraard - ook internet beschikbaar. De gevorderde gebruikers werken aan een website en vallen hiervoor terug op een pakket grafische vormgeving (Dreamweaver en Photoshop).
  • Het computeratelier stemt zijn aanbod zo af dat de cliënt de kans krijgt om bij te leren en zeker ook plezier kan beleven aan de programma’s.
  • Tijdens de werktijd van het computeratelier en tijdens vrije momenten gebruiken cliënten het computeratelier om hun post na te kijken, spelletjes te spelen, te surfen op het internet,… Zo krijgen cliënten de kans hun vaardigheden op dit terrein te verhogen.
   Cliënten ondersteunen en helpen elkaar hierbij.
  • Het computeratelier wil actief en duurzaam kunnen samenwerken met externe groepen, diensten, scholen en zet de deuren van zijn atelier open. Concreet betekent dit dat de groep gevorderden een workshop aanbod uitwerkt, meewerkt aan de digitale dag van de Gemeente Kontich of hun diensten aanbiedt bij het maken van websites van andere Pegodeprojecten.


lees meer


dagwerkingpegode.be © 2017 alle rechten voorbehouden